"Hem de donar el mòbil als infants quan toca. Mai abans dels 16 anys" No podem pensar que no tindran amics si no tenen mòbil. És responsabilitat total dels pares. Ni tenen el cervell prou madur per fer-lo servir correctament ni el necessiten”. En aquest sentit s’expressen, entre d'altres, Marc Masip, psicòleg expert en addicció a les noves tecnologies i Francisco Villar, coordinador de conducta suïcida en adolescents de l'Hospital de Sant Joan de Déu.

No ens resulta estrany ni descabellat sentir que cada cop més centres prohibeixen els telèfons mòbils a les aules, a primària i secundària, i Educació te previst realitzar debats territorials per decidir si crea una normativa uniforme sobre l'ús dels telèfons intel·ligents als centres educatius.

La dependència del mòbil dels nostres joves, els canvis de conducta o les problemàtiques relacionals derivades de l'ús dels mateixos són cada vegada més elevades. L'ús indiscriminat d’aquests dispositius i els problemes derivats de l'accés prematur a les xarxes socials, entre d’altres, han portat a que sorgeixi un moviment per part d’escoles i AFA’s per tal de conscienciar i abordar aquesta realitat, el moviment “DesMÒBILitza’t”, el qual pretén trobar un equilibri entre la utilitat i l’abús per tal d’aconseguir que els joves tinguin una mirada crítica per a poder entendre i classificar tots els continguts als que poden arribar a tenir accés, buscant generar un canvi social perquè el mòbil no es faciliti a les cases fins que el jove no tingui almenys 16 anys. 

Què en penseu, vosaltres?